Zdrowe jedzenie wcale nie musi być mało smaczne i bezbarwne. Wystarczy odrobina chęci oraz wyobraźni, by ze zdrowych produktów wyczarować przepyszną sałatkę. Uczniowie klas drugich naszej szkoły doskonale wywiązali się z tego zadania. Przygotowane przez nich sałatki wyglądały świetnie. Smak zaś przekonał, że zdrowa żywność może być także bardzo smaczna.

Zajęcia te stały się doskonałą okazją do poznania przez dzieci zasad zdrowego odżywiania i estetycznego przygotowywania potraw. To także lekcja higieny koniecznej przy przygotowywaniu posiłków.

Uczniowie ze smakiem zjedli przygotowane przez siebie sałatki. Poczęstowali nimi także wychowawców, którzy prowadzili zajęcia.

Oprac. M. Brzezowska, M. Merk

  • zo_22_10_2015_13
  • zo_22_10_2015_11
  • zo_22_10_2015_12
  • zo_22_10_2015_10
  • zo_22_10_2015_9
  • zo_22_10_2015_14
  • zo_22_10_2015_6
  • zo_22_10_2015_5
  • zo_22_10_2015_7
  • zo_22_10_2015_4
  • zo_22_10_2015_3
  • zo_22_10_2015_8
  • zo_22_10_2015_2